14 dagen   (of 10 dagen)  1100 km. van dag tot dag

                 14 dagen in Afrika       (8 dagen in Afrika)


Dag 0 vertrek Amsterdam


Dag 1 aankomst Mombasa - Msambweni

(dag 1 vertrek vanuit Europa 10 daagse)

Je wordt in Mombasa van het vliegveld opgehaald door een chauffeur van Motorsafaris waarmee je in ca. 2 uur naar Sawa Sawa Beach House in Msambweni gaat. Heerlijk relaxen met een hapje en een drankje aan het strand of bij het zwembad. ‘s Middags eerste proefrit op de motor langs de kust. Gelegenheid om geld te pinnen en die vergeten tandenborstel te kopen.


Dag 2 rondrit door de Shimba Hills  100 km waarvan 70 km. onverhard 

(dag 2 aankomst 10 daagse)

We vinden dit een mooie dag. Kennismaken met de motoren en met elkaar. De Shimba Hills is ook een prachtig gebied en ideaal voor off-road rijden. Ook degenen die nog nooit off-road hebben gereden leren het hier snel en vinden het na een dag al “hartstikke gaaf”.


Dag 3 - Msambweni – Lushoto   290 km. waarvan onverhard 130 km. 

(Dag 3 van de 10-daagse)

Ontbijt bij zonsopgang, we vertrekken om 6 uur . Na 65 km. over slecht asfalt bereiken we de grens Kenia-Tanzania. De papierwinkel bij de grens met Tanzania kost zeker twee uur. Gelukkig is er altijd van alles te zien. Al gauw draaien we de bush in voor een prachtige, lange rit over goede gravelwegen en langs prachtige dorpjes. We overnachten na veel afwisselende wegen op 1300 meter hoogte.


Dag 4 - Lushoto - Marangu  280 km. waarvan gravel 130 km.

(Dag 4 van de 10 daagse)

Op weg naar de Kilimanjaro. Eerst nog een mooi traject door de Usambara Mountains. De Mountains verlaten we langs een steile afdaling met mooie vergezichten. Beneden wacht de hete savanne. Lunch in een lokaal restaurantje en dan nog 100 km. warm asfalt. Eventueel  nemen we nog 100 km. gravel achter de bergen langs. We overnachten in Marangu, een dorp waar een klimroute van de Kilimanjaro begint.


Dag 5 - Marangu - Amboseli 210 km. waarvan mooi off-road 80 km.)

(Dag 5 van de 10 daagse)

Vandaag de Kilimanjaro rond, de 5895 meter hoge Kili steeds rechts van ons. Nog 50 kilometer asfalt en dan off-road rijden in de droge savanne waar Masaai hun koeien het laatste gras laten opeten. Aan de noordzijde verandert het landschap langzaam in graanvelden en grote akkers. We stijgen verder en komen in naaldbossen op 2100 meter hoogte. Als de weg weer asfalt is geworden komen we bij de grens met Kenia waar we bij Tarakea naar Kenia terugkeren. Hier nog mooier zicht op de Kilimanjaro.


Dag 6 - Amboseli - safari Amboseli National Park - Rustdag

(Dag 6 van de 10 daagse)

Deze dag is gereserveerd voor een optioneel bezoek aan Amboseli National Park. (12.000 Keniaanse shilling  € 110)

Dat betekent vroeg uit de veren want de Kilimanjaro en het wild zie je het best in de vroege ochtend. Olifanten, zebra’s, leeuwen en nog veel meer, prachtige natuur met geweldige foto-momenten en de imposante Kilimanjaro op de achtergrond.


Dag 7 - Amboseli - Tsavo Sagala  220 km. waarvan zand en gravel 125 km.

Dag 7 van de 10 daagse

Eerst een slechte, lange weg langs boerderijen die profiteren van het smeltwater van de Kilimanjaro. Afrikaanse lunch bij restaurant ’Never give up’ en dan het splinternieuwe asfalt door het Tsavo-park tot de sisalplantages van Mwatate. We zijn in de Taita Hills. En we bereiken de highway Nairobi-Mombasa. Maar al gauw draaien we weer de bush in en overnachten in Sagala-Lodge. Zelfs een zwembadje en leuke huisjes.


Dag 8 - Tsavo Sagala - Mombasa 160 km. (optie onverhard 100 km.)

(Dag 8 van de 10 daagse)

We nemen nog even de tijd om de wildernis op ons in te laten werken en vertrekken dan richting Mombasa. Na een lange en mooie zandweg bereiken we de weg Nairobi-Mombasa. Goed opletten en lekker doorrijden hier. Vlak voor Mombasa komen we ongetwijfeld in files terecht. Er wordt gewerkt aan nieuwe wegen maar we moeten ons door smalle stoffige trajecten persen. In de drukke stad hebben we een hotel op een rustige plek vlakbij ‘Old Town’ de oude stad.


Dag 9 Mombasa - Msambweni Beach 50 km asfalt

(Dag 9 van de 10 daagse)

Na het ontbijt is er gelegenheid een stadswandeling te doen. Een deskundige gids leidt je in 2 uur tijd door interessante delen van de oude stad Mombasa. Rond het middaguur vertrekken we voor een korte  rit naar het beachresort. Op de veerboot mogen de motoren vooraan staan dus dat schiet lekker op. Aan het eind van de middag wacht de verfrissende duik in het zwembad, de kok staat klaar met een traditionele welkomst-snack en het koude bier smaakt prima.


Dag 10  Rustdag

(Dag 10 vertrek naar Europa van de 10 daagse)


Dag 11  Motorrijden in de Shimba Hills


Dag 12  Rustdag of een activiteit zoals snorkelen in Wasini (meerprijs)


Dag 13  Motorrijden in de Shimba Hills


Dag 14 Transfer naar vliegveld Mombasa

Afhankelijk van je geboekte vlucht vertrek je naar het vliegveld of zit je nog even op het strand.


Dag 15  Aankomst Europa

Afhankelijk van je geboekte vlucht kom je op deze dag in Europa.

Wijzigingen in de route zijn voorbehouden maar zijn altijd verbeteringen!